tisdag 12 mars 2013

Ett brunt hus eller stad i utveckling

Det finns olika frågor som engagerar våra invånare. Torget och dess utformning är en sådan fråga. Själv tycker jag att torget har blivit fint sedan renoveringen men även jag kan ha synpunkter på placeringen av det ena bruna huset. Men att påstå som Roger Larsson att placeringen av de bruna husen är den enskilt viktigaste frågan sedan branden 1846 är att grovt överdriva och djupt underskatta vad människor uppfattar som viktigt. Jag tror att betydlig fler bryr sig om hur vi utformar och ser till att det finns en bra äldreomsorg, eller att vi skapar en skola och utbildning som ger våra barn chansen att göra sina livsval framöver. Att Kungsbacka utvecklas i takt så att vi får en god tillväxt och ett företagsklimat som gör att det finns jobb både idag och imorgon. Att vi bygger bostäder för både yngre och äldre.

Så beslut som att bygga Kolla Parkstad, Björkris, Kvarteret Valand eller Aranäs stadsdel, nya gymnasieskolor ja listan kan göras lång, har betydligt större värde än placeringen av ett brunt hus på torget. Det betyder inte att frågan engagerar människor.

Det är en viktig fråga att få innerstaden att leva och bli mer dynamisk. Det får vi genom att bygga staden. Via ökad förtätning genom fler bostäder och möjlighet att både leva och utveckla verksamhet i staden skapar vi en utvecklingskraft. Det är människor i rörelse, möten och aktiviteter som spelar roll. Där behöver inte ens bilen finnas mitt i centrum. Kanske skulle vi också gemensamt börja fundera på hur utvecklar vi vår stadskärna  ta t ex marknaden. Skall den bara vara en gång i månaden? Varför inte varje lördag så att fler människor kan få möjlighet att handla och besöka innerstaden. Vad är det för andra aktiviteter som vi vill ha för att staden skall kunna blomstra och utvecklas. Du får gärna ha idéer och lämna de här på min blogg, eller på mail ulrika.landergren@kungsbacka.se . Vi är många som vill utveckla Kungsbacka till en bra plats att leva och bo i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar