torsdag 12 februari 2015

Regionkommittén behövs

Idag  startar den nya perioden om fem år för Regionkommitten. Inleddes idag med att vi valde ny ordförande en skandinav Markula från Finland. Kändes bra när han inledningstalade. Rakt på och ett tydligt budskap om hur mycket kommuner och regioner betyder för den praktiska politiken. Attt slå vakt om subsidaritetsprincipen - rätt beslut om rätt saker på rätt nivå. Det blir nog inte lika många ord från den Finländska ordföranden skönt att ha någon på plats som inte är så inlindande som en del andra ledamöter. 
Lettland har nu startat sitt ordförandeskap och Zanda Kalinia-Lukasevica har talat om vad de kommer att driva det närmaste halvåret. De kommer att prioritera den digitala agendan vilket är extra roligt. Att arbeta för ett digitalt Europa. Hur utvecklar vi gemensamt ett arbete för öka E-förvaltningen och får ett sammanbundet Europa digitalt. 
Sedan kommer naturligtvis frihandelavtalet, migrationssituationern upp och det aktuellt läget i Ukrania och Rysslands agerande som är helt oacceptabelt. 

Här en bild på de flesta av oss som är valda till regionkommittén för de nästa fem åren.

1 kommentar:

  1. Benjamin var helt fantastisk att arbeta med. Han var extremt tydlig, grundlig och tålamod när han guidade min fru och jag genom låneprocessen. Han var också mycket aktuell och arbetade hårt för att se till att allt var klart innan han stängde lånet.
    Mr Benjamin är en låneansvarig som arbetar med en grupp investerare som hjälper oss att skaffa medel för att köpa vårt nya hem. Du kan kontakta honom om du vill få ett lån till en överkomlig låg ränta på 2% RIO E-posta honom. 247officedept@gmail.com Eller Whatsapp Chat: + 1-989-394-3740

    SvaraRadera