torsdag 22 april 2010

En bra budget för Kungsbacka

Då var en milstolpe lagd till ända. Under veckan la vi fram och beslutade om Alliansen budget för Kungsbacka 2011. Budgetarbetet har nu pågått under ca två månader tid och det har varit ett mycket lärorikt och roligt arbete för mig som nytt kommunalråd. Kungsbacka är fantastiskt.

Vi kan med glädje ge besked om att flera nya skolor kommer att byggas, t ex en ny skola i Särö, bukärrskolan och Björkris. Vi gör äntligen den stora satsningen på att Stortorget för sin välförtjänta upprustning.

Vi utlovar också att vi skall fortsätta att ha Sveriges bästa skola. Vi satsar pengar på förskolan till gymnasiet och barn med särskilda behov får en extra tilldelning. Vi tror att det är nödvändigt att fortsätta med kraftfulla arbetsmarknads åtgärder för ungdomar men vi vill också se till att försörjningstödet till ungdomarna minskar.

Maten hamnar i fokus. Vi lägger extra resurser för att matkvaliten skall öka både för eleverna i skolan men också till de äldre. Fortsatta satsningar på att bygga bra bostäder till våra äldre antingen i form av senior boenden eller trygghets boenden. Detta är bara ett litet axplock av vad vår budget innehåller.

Socialdemokraterna och Vänstern la som vanligt ett ofinansierat förslag. Det kan man bara göra så länge man inte behöver ta ansvar för kommunens och skattebetalarnas pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar