fredag 16 april 2010

Fler ungdomar får jobb eller praktikplats

Jobbstart börjar ge resultat. Det känns nu som Kungsbacka sätter till alla klutar man kan för att skapa möjligheter för ungdomar att få jobb. De kommunala praktikplatser fortsätter att öka i antal. Kommunen har fått godkänt att skicka ungdomar ut som volontärer i Europa. Det är över 200 sökande till 20 jobbstartjobb inom kommunen. Idag på Kungsmässan gör ungdomarna reklam för sig själva för att få fler företagare att anställa.

Igår var vi politiker inbjudna från Svensk näringliv på ett Café Mingel tillsammans med näringslivet och ungdomarna. Tillsammans kan vi säkert komma på fler sätt att fler ungdomar kommer ut på arbetsmarknaden. Ulrica Furby beskrev tydligt att det inte är någon hög kostnad för att ta in en ungdom på praktik under ett halvår. Kostnad 65 000.

Fler ungdomar söker mentorer både från det vanliga arbetslivet men också för att starta företag. Vi har startat ett sådant mentorsprogram i Kungsbacka och vi hoppas att många anmäler sig. Jag tror också mycket på att vi i kommunen skall jobba för fler lärlingsjobb. Att kunna studera och praktisera parallellt tror jag är en framgångssaga. Lärlingsjobben innebär också att man går in på en lägre lön men för möjlighet att både praktisera och knyta kontakter på arbetsmarknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar