onsdag 10 april 2013

Nu ökar vi möjligheten för unga att få jobb i Kungsbacka


Kungsbacka inför nu ungdomslöner för flera olika typer av jobb i kommunen.

Nu har vi i Kungsbacka fattat två viktiga beslut för att ge ungdomarna möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. På senaste Personal- och organisationsutskottet antog vi två överenskommelser om nya avtal för ungdomar med ungdomslön. Det ena överenskommelsen gäller personer som har en vårdutbildning men som saknar relevant yrkeserfarenhet. Det ger en möjlighet till introduktionsanställning till 75 % av kommunals högre lägsta lön och 25 % av anställning skall innehålla utbildning och introduktion. 

Den andra överenskommelsen riktar sig till unga mellan 19-25 år i första hand till vård- och omsorgsverksamheterna men kan också tecknas för hela den kommunala sektorn. Det är också en introduktionsanställning max på ett år men som sedan kan övergå till en ordinarie anställning. Den innebär att man får en 75 % ersättning av kommunals lägsta lön och 25% utgörs av utbildning och introduktionsinnehåll.

Min förhoppning är att vi nu i Kungsbacka kommer att kunna erbjuda ett antal ungdomar denna anställningsform och de får med sig en bra yrkeserfarenhet. Vi bidrar till att inga ungdomar skall stå utan jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar