tisdag 9 april 2013

Två akutsjukhus behövs i ett avlångt Halland

I helgen diskuterade Fp:s regiongrupp den framtida sjukvården i Halland. Som Folkpartist i Kungsbacka är jag bekymmrar för om all vård kommer att koncentreras till Halmstad. Det är därför bra att man nu tog ställning för att behålla både Varberg och Halmstad som akutsjukhus med var sin förlossningsavdelning.


Frågan om att ha bara ett akutsjukhus och en förlossning måste det utredas ytterligare och en rad frågor besvaras. Det är troligt att de flesta innvånare i Kungsbacka kommer att välja sjukhusen i Göteborg om man tar ett beslut att förlägga alla akutvård till Halmstad.

Det krävs också stora investeringar för att genomföra förändringarna och det ställer sannolikt helt nya krav på ambulans- och transportorganisationen mot idag. Vilka konsekvenser det får för närsjukvårdens verksamheter belyses inte och frågan om närakuter tas inte heller upp. Hela Halland växer men vi växer mest i de norra kommuerna det måste man också ha med i beräkningen.

Vi kan lära av sjukhussammanslagningar i andra landsting/regioner och som bl a inneburit tappad/förlorad kompetens som lett till att man inte kunnat utföra planerad sjukvård.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera