onsdag 20 februari 2013

Räddningstjänsten nya krav. Ett hot mot Gothia cup?

Kommuner gör gemensam sak gentemot Räddningstjänsten utredare. Vi kunde idag läsa i Kungsbackaposten att Räddningstjänsten har föreslagit ett antal nya åtgärder som skulle innebära stora investeringar i Kunsgbacka kommun. Bara för Kunsgbackas del kan det innebära 20 miljoner. Vi är dock inte ensamma som kommun att ha fått ta del av de nya krav som Räddningstjänsten ställer på våra skollokaler. Vi har förhållandevis nya skolor i Kungsbacka för många av de andra kommunerna innebär de nya kraven ännu större investeringsbelopp.

Vi som kommuner bör nu föra upp denna fråga till ägarrådet för Räddningstjänsten för att få till stånd en bra dialog så att man kan tillgodose de ökade säkerhetskrav men till en rimlig kostnad. Vi borde kunna ha en gemesam syn för att kunna lösa denna fråga.

Skall dock bli lite roligt att se vilken stol Per Ödman kommer att sitta på i denna fråga? Är han företrädare för Kungsbacka eller blir det som Räddningstjänsten vice ordförande?

Vi vet av tidigare diskussion med Gothia Cup att de är angelägna att hålla nera prislappen för övernattningar. Ambitionen är att så många ungdomar som möjligt till en rimlig kostnad skall kunna delta i Gothia cup. Med räddningstjänsten nya krav kommer hyran på sikt bli betydligt högre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar