måndag 24 juni 2013

Mycket startar i Kungsbacka

Idag var jag och Eva Borg på studiebesök på en av våra förskolor i Kungsbacka. Alltid lika roligt att komma ut och besöka olika verksamheter. Vi var på Personalkooperativet Grunden som ligger vid Klovsten en av de första personalkooperativen som startas i Sverige. Förskolan har varit igång sedan mitten på åttiotalet och deras verksamhet utvecklas fortfarande. Man blandar gammalt med nytt i fantastiska lokaler som en gång i tiden var vandrarhem.

Eva Borg fikar tillsammans med personalen, här har
 man inget personalrum utan fika gör man mitt i verksamheten

Generösa lokaler där alla barn kan hitta sin egen vrå eller aktivitet utan en jättehög ljudvolym eller att platsen inte räcker till. Vi bjöds på lunch och måltiden är en viktig stund för barnen att samtala och komma till ro under dagen. Grunden har ingen egen kock utan har sedan länge köpt maten från ett antal kök i Kungsbacka och man är känd för att ha bra lunchmeny med flera alternativ att välja på. Inpå husknuten har man också tillgång till Kungsbackaskogen att utforska eller att leka i.





Extra roligt var det också att se gamla pressklipp då Folkpartiets partiledare Bengt Westerberg var på besök redan 1986.

Bengt Westerberg tillsammans med Tommy Rydfeldt
och Christer Eirefelt på Grundens förskola










Bengt hade på den tiden en bra talskrivare som också var med på studiebesöket, vi kan kanske locka henne en gång att komma till Kunsgbacka på studiebesök eftersom hon numera är biträdande utbildningsminister och heter Maria Arnholm. Jag kommer att bjuda in henne till hösten. Kanske vill hon då besöka Grundens Förskola?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar