måndag 10 juni 2013

Våra fantastiska företagare

I förra veckan hade jag förmånen att få besöka ännu ett av Kungsbackas företag tillsammans med kommunledningen. Företaget Bäck blev utsedda till årets Fiberföretag 2013 och är nu i fas att ytterligare expandera. Till hösten inviger de sina nya lokaler i närheten av Freeport. Extra roligt är det när de beskriver sitt tydliga kundfokus som har gett dem så stor framgång.

Snart har de 140 anställda som de månar om på ett speciellt sätt. De försöker hålla närheten till all personal och genomför ett antal gemensamma aktiviteter för att alla ska trivas. Viktigast är att alla känner en delaktighet och bidrar till att ge slutkunden en hög service och ökad kunskap. Den tekniska kompetensen är naturligtvis också avgörande för att detta företag ska utvecklas och blomstra. Pierre Bäck som själv som startade bolaget 1992 och sedan dess utvecklat och skapat nya områden för företagets verksamhet. de är verksamma i hela landet med har haft fokus på väst och mellansverige.


Per Ödman KS ordförande, Eva Borg oppositionsråd,
 Ragnar Berg verksamhetschef och Pierre Bäck Vd som berättar om företaget
 Bäck installation är faktiskt det första privata bolag som arbetade med mobilmaster. Efter några år fokuserade de mer på kabel-tv och fibernät. Nyligen startade de också villnät vilket också har inneburit  att de behöver en schakt- och grävavdelning. Företaget räknar med att expandera med 20%  per år.

Behovet är stort av välutbildade personer. Men det finns få utbildningar som har ett sådant innehåll så att det tillgodoser Bäcks speciella behov. Det finns ju andra aktörer som också arbetar inom hela denna nya sektor där kommunikation är avgörande. Det skulle vara spännande om Kungsbacka med sin yrkeshögskola kan erbjuda ett bra utbildningsalternativ inom denna expansiva sektor.

Med ett sådant företag i kommunen borde vi kunna ligga bättre till med bredbandsutbyggnad och kommunikationslösningar. Ibland är det svårt att dra nytta av kunskaper på hemmaplan men vi borde oftare leta efter guldkornen som verkligen finns inom gångavstånd.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar