onsdag 22 maj 2013

Budgeten har nu passerat kommunstyrelsen

Nu är äntligen budgeten lagd och här kommer ett axplock av några viktiga frågor.

Kungsbacka kommun fortsätter att utvecklas, trots att den ekonomiska oron ute i Europa kommit närmare oss än tidigare. Alliansen har fortsatt höga ambitioner att låta bygga bostäder med varierade upplåtelseformer dvs hyresrätter, bostadsrätter och villor. Vi vill fortsatt främst satsa på Kungsbacka stad, för att få en kraftfull stadsutveckling i den centrala staden. Ett led i byggandet av staden, är att vi under planperioden räknar med att få en bättre sammanlänkning av de östra och västra delarna, genom en övergång vid stationen och vid Hede station.


I ambitionen att leverera Sveriges bästa skola kommer vi att satsa på förstelärare och lektorstjänster. Vi tror att de goda pedagogerna är den viktigaste ingrediensen för att skapa en bra och trygg skolgång för den nya generationen. Vi ser gärna att Kungsbacka kan bli ett säte för en experimentskola som utvecklar nyexaminerade lärare.

Våra ungdomar som har lämnat skolan går antingen vidare till studier eller arbete. Vi har en fortsatt hög ambition att alla ungdomar ska erbjudas studier, praktik eller ungdomsjobb. Vi inför nu också ungdomslöner inom kommunen som kommer att ge fler ungdomar möjligheten att både jobba och utbilda sig inom kommunens alla verksamheter. Inga ungdomar ska behöva leva på bidrag utan vi ska kunna erbjuda alternativ.
Vi gör viktiga vägval och prioriterar men med en oförändrad skatt.
Intressant att S inte la ett eget förslag till Budget. Bara textinnehåll. Undrar hur de ska klara av den ekvationen i sina respektive nämnder?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar