fredag 17 maj 2013

Kungabacka åter i topp på listan

Tidningen Fokus gör varje år en ranking av kommunerna om bästa livsplatsen. Med hjälp av fyra kategorier och 43 variabler har allt, från pappaindex och sjöutsikt till bredbandstillgång och antalet idrottsföreningar granskats. Fyra delsegrare och en totalsegrare har utsetts. Vi kom på tolfte bästa kommun.


Kungsbacka tappade två placeringar men vi är tillsammans med Öckerö den bästa livsplatsen på Västkusten. Vi visar i igen att vi leverar hög kvalitet på mycket av det vi gör och våra kommuninvånare gillar det.

Vi är extra bra på att bygga bostäder även om diskussionen alltid handlar om att vi borde bygga mer. Men vi har nu under ett antal år byggt 500 bostäder, både hyresrätter, bostadsrätter och småhus. Det är det få kommuner i vår storlek som kan skryta med. Jag är glad för att få vara med och utveckla denna positiva kommun. Men det finns alltid saker som vi kan utveckla mer eller göra bättre. Vi behöver bygga fler mindre lägenheter tex ettor så att fler av våra ungdomar får en möjlighet att flytta hemifrån.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar